Pappa, systemoperatör, frilansskribent, bloggare, poddare, chipsconnoisseur, Commodore-fanatiker, Trocaderofantast, latmask.

Start

Google+ är nu dött och begravet. På riktigt.

Så har det äntligen skett: Google+ är dött och begravet. På riktigt den här gången. Google meddelade att deras svar på Facebook skulle läggas ner redan i december 2018 och hade det inte fallit glömska innan det beskedet då gick det rätt snabbt efter det. Så snabbt så när Google faktiskt la ner det i april förra året var det få som reagerade på det.

För två dagar sedan, den sjätte juli, drog Google ur sladden på Google+ för gott. Det hela ska ersättas av ännu ett nytt försök till någon form av socialt nätverk kallat Google Currents, vilket inte bara är första gången Google döper en produkt till Currents utan också kan ses som ett sätt att anspela på Google Wave (currents = strömmar, wave = våg). Google Currents är dock endast för företagskunder.

Vad händer med de data som användare laddat upp till Google+ då? Jodå, det raderas tydligen, men det lär ta en del tid:

Vi håller för närvarande på att radera innehåll från konsumenters konton på Google+ och sidor på Google+. Processen kommer att ta några månader att slutföra och innehållet kan finnas kvar under tiden.

För att öka på förvirringen runt Googles sociala nätverk så kommer Google+ för G Suite att finnas kvar, och Google bedyrar att de fortsätter investera i denna plattform… vilket sannolikt innebär att den kommer läggas ner till årsskiftet.