Den perfekta Markdown-editorn för Fedora Linux

16 Feb 2020

fedora markdown text

I min förra bloggpost nämde jag att jag hade problem med den editor för Markdown, Quilter, som jag hittat. Den hade visserligen en bra funktion, en “fusklapp” för vanliga Markdown-formatteringar som jag tyckte var nyttig men den byggde på att man startade ett nytt dokument varje gång man sparade.

Generellt sett kan man lita på de recensioner en applikation fått i applikationsbutiken för Fedora. Marker, Ghostwriter och Uberwriter är alla bra alternativ, medan Atom (som kombinerar ett oerhört polerat användargränssnitt med en minneshunger som heter duga, tack vare det faktum att det är en Elektron-applikation…) och Quilter snabbt föll bort. Den sistnämnda av anledningarna jag angav ovan och Atom för det enkla faktum att den inte har automatiska radbrytningar när du skriver. Till Atoms försvar ska sägas att det främst är en editor för kodutveckling och inte för bloggande men det är i övrigt en kompetent Markdown-editor.

fedora markdown text

Den editor jag till slut föll för heter Mark Text. Namnet är kanske inte det vackraste men det är en kraftfull men ändå enkel editor för dig som vill skriva texter i Markdown på Linux. Den integrerar snyggt med Gnome och har en hel del trevliga funktioner. En hel del Markdown-funktioner kan kommas åt via menyerna och man kan också, hör och häpna, snabbspara sina Markdown-texter genom att trycka ctrl-s. Se och lär, Quilter.

Som så många andra applikationer så kostar denna gratis. Jag rekommenderar den varmt.