Diverse noteringar, del 1

27 Jul 2023

Tänkte få ur mig diverse kortare uppdateringar om olika saker som inte rikigt räcker till för en längre bloggpost.


Asteroid City

Asteroid City - Wes Andersons senaste film. Som vanligt är den visuellt fullpackad med stora och små egenheter som jag verkligen älskar, men är den bra? Nej, egentligen inte. Den känns ganska tom och så fullsmetad med namnkunniga filmstjärnor som alla kunnat bära filmen på egen hand. I Wes Andersons andra filmer, där det också tenderar att ingå (minst) en handfull namnkunniga stjärnor så har de små egna avsnitt i filmerna där de får spela ut.

I Asteroid City buntas de ofta ihop tillsammans och det tar fokus från det redan ganska svaga manuset. Wes Anderson har gjort många filmer jag verkligen avgudar (Rushmore, The Grand Budapest Hotel, The Royal Tenenbaums och The French Dispatch) men han verkar blanda och ge och Asteroid City kändes mer som The Darjeeling Limited eller The Life Aquatic with Steve Zissou: rörig och ofokuserad.

Jag diskuterar för övrigt Asteroid City med Christian i senaste avsnittet av Björeman / Melin / Åhs som släpps vilken dag som helst nu.


Jag lyckades efter mycket om och men få igång en Matrix-server genom en Cloudflare-tunnel. Det knepiga var att få federingen att fungera men denna guide var till stor hjälp. Nu fungerar det så fint så.


Jag och mina två söner tyckte det skulle vara en kul ide att se alla Transformers-filmerna. Två filmer in är jag inte så säker på att det var ett bra beslut av mig men jag uthärdar då detta är synnerligen hjärndöd underhållning. Kanske vore det på plats med ett VMA: se inga filmer som Michael Bay har regisserat - endast en film har fått över 7.0 i betyg på IMDB (13 hours) och ser man till hela hans katalog som regissör så har flera av hans musikvideos för diverse artister fått högre betyg på IMDB än hans filmer.


Jag brukar inte se på fotboll förutom när det är större mästerskap som ska avhandlas och nu pågår dam-VM som bäst. Ett par saker som jag noterat är dels att damspelare tillbringar betydligt mindre tid liggandes på gräset och fejkar skador än sina manliga motsvarigheter och dels att våra svenska tjejer utan större problem kvalificerar sig till VM och EM. Något man inte kan säga om herrarna i landslaget…


Jag bestämde mig för att sluta använda ethernetanslutningen i min skärm. Wifi-6 är helt enkelt snabbare, men det kanske säger mer om skärmens nätverksprestanda i synnerhet snarare än Ethernet i allmänhet och detta verkar inte vara ett problem enbart för Mac-ägare utan också för de som kör Windowsdatorer.


Sinéad O´Connor har gått bort, 56 år gammal. Ett kreativt och bitvit kaotiskt liv kom till ända på ett till synes väldigt plötsligt sätt. Dokumentären om hennes liv, Nothing Compares, kom minst sagt lägligt och kan ses på SVT Play.


Älgskav. Mums.

Lyckades få med mig nästan ett kilo älgskav från min resa till Lycksele och nu står en smaskig gryta på programmet.


Fyra dagar kvar på årets sommarsemester. Vet inte vars värmen tog vägen men det har ändå varit behagligt väder på något sätt. Resor till Skara Sommarland och Arboga med barnen och till Lycksele och Umeå har varit precis lagom mycket resande för min del. Fyra sovmorgnar kvar och sen är det upp i svinottan igen.