Dryg-Elwe dömd!

27 Apr 2004

Äntligen! Min avsky mot Elwe Nilsson står inte en riktig pungklåda långt efter. Här i Vallentuna är han numera känd för att ha flyttat dragningen av en väg mellan Stockholmsvägen, som går rakt genom Vallentuna, och Arningeleden. Skälet framkom liksom aldrig men att han bodde precis där vägen egentligen skulle ha gått hade säkert inget med saken att göra…

… själv fick jag ett genomdrygt mail från Elwe i vintras när jag mailade honom och resten av samhällsbyggnadsnämnden i Vallentuna för att försöka få dom att inte bygga en bilväg på baksidan av vårt hus, där ungarna är ute och leker en hel del på somrarna. Vägen kommer nämligen att gå precis bredvid vår tomt. Jag bad dom också att inte ge bygglov till en friskola på den sista plätten skog som vi har kvar på vår sida av Roslagsbanan. “Det ska inte finnas någon skog där. Det ska byggas hus!”, skrev Elwe och upplyste mig om att det inte var hans problem att vi inte hade kollat detaljplanen innan vi köpte vårt hus för fyra år sen.

Elwe upplyste mig också om att detaljplanen minsann var godkänd i laga ordning, precis som att det inte var någon ide att protestera. Som en envis dåre skrev han också att det minsann inte var någon som klagade då, för sisådär 22 år sedan. Vad Elwe nog inte vet är att detaljplanen ritades när det inte stod några hus här över huvudtaget. Det i sin tur gör det ännu mer tragiskt att vi som bor här nu inte har haft en chans att påverka det hela.

Kommunens tjänstemän har beklagat det hela men erkänner att det inte finns tid att rita om detaljplanen, något som tar två år att slutföra, då den borgerliga ledningen i Vallentuna kommun sålt tomten för skolbygget till Vittra för att det där ska byggas en skola, precis som det står i detaljplanen. Men i detaljplanen, som alltså ritades för sisådär 22 år sen, fanns inte Bällstabergsskolan med sina cirka 500 elever som uppfördes för ett par år sen på andra sidan Roslagsbanan. Ungefär 100 meter från vårt bostadsområde. Ungefär 50 meter från där Vittras nya skola ska byggas.

Men nu har högerspöket äntligen åkt dit.

Här ska firas med chokladbollar, Pepsi och Hockey-VM.