En typisk vecka hos familjen Melin – spridda noteringar

26 Aug 2004

Måndag: Jag cyklar en mil och promenerar en halv dito. Noterar att det inte längre är sommar och ser till att ha en lite tjockare tröja på mig för att inte bli förkyld. Är och väger mig hos Cambridge-folket och har gått ner endast ett hekto sedan förra mätningen för en vecka sedan, då jag hade tappat fyra kilo. Jag blev lite besviken men min konsulent (som för övrigt är Sandras gudmor, något som gör att vi kan vara en aning mer ärliga mot varandra) påpekade att jag faktiskt inte gått upp något i vikt vilket i och för sig är bra. Jag kör på med en blandning mellan bra mat och pulverdricka tills vidare.

Tisdag: Jag är förkyld. Rejält dessutom. Fia är också råförkyld medan Sandra klarat sig än så länge och går på Dagis som vanligt. Åsa passar på att dra på en tre-dagars konferens med jobbet ute på Hasseludden. Jag ligger lågt med Cambridge-kurer tills vidare då jag inte mår bra alls. Hämtade bilen idag, en dag för tidigt, vilket var roligt. Attans vad tyst och bekväm den är. Fia sover hela natten utan problem, vilket är glädjande eftersom hon hållit låda nätterna innan. Lite strul med lämningen till tryckeriet av nästa nummer av Andreas fixar biffen.

Jag avslutade kvällen med att se Spaceballs The Movie. Fan vad dålig den är. (Mel Brooks har inte gjort något vettigt sedan High Anxiety.)

Onsdag: Nu är jag verkligen apdålig. Huvudet bultar och domarna är emot våra brottare i OS. Fia är allt bättre och Sandra är på dagis som vanligt, utan några symptom på förkylning. Jag tillbringar dagen med att härda ut, dricka c-vitamin och känna mig skyldig över att jag inte följer kuren med pulverdrickan och bra mat. Spagetti och köttbullar till middag är Sandras favorit ( " Pagetti och köttbullar är min BÄSTA mat! säger hon. Imorgon är det något annat som är hennes BÄSTA mat). Fia äter som en häst nu vilket är riktigt skönt eftersom hon varit stört omöjlig att mata när hon varit sjuk. Diskuterade HotSpot Stockholm med Peter som har en del bra ideér på hur den sajten kan utvecklas. Avslutade kvällen med att blogga lite på Macpro, något som blivit lite eftersatt eftersom jag inledde veckan med lite strul med tryckningen av nästa nummer av Nätmagazin och lite annat. Tog en dusch innan läggdags vilket var avslappnande.

Torsdag: Det är idag det. Fia höll låda en timme i natt. Sandra vaknade ungefär samtidigt, strax efter 01:00 och fick sova i Mammas säng. Fia vaknade igen 06:45 och ville ha frkuost. Sandra kom ner en timme senare, ställde sig nedanför trappan och kissade på sig. Hon var nog inte riktigt vaken då. Sandra är fortfarande frisk och jag är marginellt bättre. Fia är riktigt pigg och har ingen feber heller och slukade gröten utan några som helst krusiduller. Sandra äter frukost i samma stil (en smörgås och mjölk på 5-6 minuter.. någon form av rekord) och städar sedan upp alla leksaker som täckte golvet i vardagsrummet och säger åt Fia att “Fia! Jag städar här! När mamma ser det här så ska jag säga att det var JAG som städade här!. Fia gör sitt bästa för att sabotera städandet genom att plocka ut allt som Sandra stoppar ner i leksakslådan men till slut så blir det faktiskt ordning.

Bloggar lite här och surfar runt på IMDB för att titta närmare på vad Mel Brooks egentligen haft för sig sedan hans guldår på 70-talet.

Ska nog sätta ungarna i badkaret nu. Måste åka och vattna svågerns blommor och sen till affären för att handla mat. Åsa kommer hem lagom till middagen. Jag får se om jag kan hitta på några andra ursäkter för att åka lite mer med bilen.