Hej Hugo!

30 Mar 2023

Intrångsförsök

Jag bytte ju CMS-system för denna blogg till Wordpress för ett tag sedan efter att ha tröttnat på allt strul med Jekyll.

Nu är det dags att byta igen. Efter att ha noterat hur jag utsattes för hundratals intrångsförsök dagligen så ledsnade jag på Wordpress. Inte för att folk hade kunnat ta sig in via inloggningsrutan där det var ett oerhört komplext (och långt) lösenord, plus att jag också hade två-faktor-autentisering påslaget. Det som oroade mig är det som jag inte kunde kontrollera. Buggar i Wordpress, buggar i PHP, buggar i tilläggsprogram, och så vidare.

Jag gillar att sova gott om natten. Jag gillar inte att behöva fundera på sånt här. Så nu behöver jag inte göra det längre.

Bloggen bygger på ett gammalt favorittema, Lanyon. Det kommer förändras utseendemässigt framgent och en hel del av bloggtexterna saknar fungerande länkar och bilder men jag går igenom allt, en sak i taget, och fixar dem. Det är tidskrävande, absolut, men samtidigt är det lite trevligt att gå igenom gamla grejer, fixa småfel som man missat och så vidare.