Inga barn hemma: Jockes vardag

29 Jul 2006

Det här blir min veckodagbok. Jag kommer att fortsätta uppdatera den hela veckan. Förhoppningsvis kan jag läsa den om ett halvår eller så och lära mig något av den.

Måndag

Gå och lägg dig sent. Sova sent. Kom sent till jobbet. Gå tidigt eftersom det inte finns något att göra egentligen. Tog en halvlång lunch med Fredrik på Pizza Hut och åkte till MQ och H&M för att shoppa. Köpte en jacka, ett par underkläder, en nelt och en cool skjorta. Kom hem, ta en paj i mikrovågsugn med ost och skinka. Drick 2 burkar Cola, vilket är ett par burkar färre än min genomsnittliga natt. Det gjorde ont i ryggen imorse så jag besökte min kiropraktor och kompis Lasse som gjorde att den fungerade igen. Gör fortfarande jävligt ont hela natten så jag avstår från att träna innan jag går och lägger mig.

Gick och la mig och läste färdigt Max Barrys första bok Syrup (jag lägger upp en recension senare, men om du vill ha min åsikt direkt: den äger) vilket gör mig deprimerad eftersom jag nu måste fortsätta att läsa skiten som är Douglas Couplands Jpod. Ja, den suger så illa.

Tvättade även lite kläder. Jag borde fortsätta jobba på renoveringen av tvättstugan men jag har lite problem med min motivation.

Tisdag

Åkte till IKEA på en långlunch idag med kollegan Linnea, som för övrigt varken har bil eller körkort, så hon hoppar på tillfället att gå till IKEA. Hon är också ett riktigt bra sällskap så det är en win-win. Vi åt en snabb lunch på McDonalds och gick sedan till jobbet i ett par timmar.

Kom hem, värmde en salami och ostpizza i ugnen, tog två burkar cola och började sedan montera ihop min nya kontorsstol, satte upp en riktigt cool spotlight i trappan för att ersätta den skumma lampan som följde med huset. Jag tvättar mer kläder.

Åsa kom förbi med barnen för att hämta lite kläder till semestern söderut. Vi kollar några datum och bestämmer att allt är bra i våra kalendrar. Jag ger barnen en låda Lego och de och Åsa börjar genast leka med den. Lego är beroendeframkallande. Jag köpte nästan en 15-tums PowerBook G4 av en vän men bestämde mig för att spara pengarna eftersom jag ska till Estland, Finland och sedan Tyskland under de följande tre helgerna.

Jag gick förbi den lokala Saab-återförsäljaren idag och tog en 2002 Saab 9-3 med 180 hk för en provkörning. Den ägde och jag är såld. Jag behöver bara bli av med min Subaru Forester, som jag hatar totalt efter att den förstörde min rygg. Den är också mycket bullrig, har dålig styrning och den dricker bensin som ingen annan. Ändå en cool bil på något vis.

Jag tittar avundsjukt runt i mitt kvarter när Åsa åker med barnen och jag inser att jag är den enda singel som bor här. Alla killar som bor här behandlar mig dock OK så jag antar att det betyder att jag inte är något större hot mot dem.

Jag har fortfarande ont i ryggen så jag hoppar på träningen ikväll också. Förhoppningsvis kommer jag att kunna cykla imorgon. Behöver röra min kropp mer. Min kontorsstol regerar fortfarande, förresten.

Onsdag
Jag gick och la mig ganska tidigt igår och vaknade strax före 7 i morse. Var på kontoret vid 8:30 och åt frukost med de få människor som faktiskt jobbar. 90 procent av företaget är fortfarande på semester.

Vi diskuterade smaken av Coca Cola och enligt ett test i Stockholm City är den godaste Colan inte från Pepsi eller från Coca Cola Company utan snarare från den svenska detaljhandelskedjan ICA som köper den någonstans och sätter sin etikett på den, ungefär som Marks & Spencer gör i Storbritannien.

Jag berättade för dem om en episk recension som jag och ett par vänner gjorde för några år sedan där vi testade något i stil med 46 olika cola och liksom kom fram till samma slutsats.

Vi fann också att vaniljcola var hemskt, vilket är sant än idag. Efter det blev vi osäkra på om Vanilla Coke hade dragits från marknaden eller inte. Jag måste kolla detta vid lunch. Lime Cola regler, tror jag, men när jag försöker sluta dricka läsk tillsammans försöker jag att inte tänka på det.

Ryggen är lite bättre idag. Gick ut med Linnea, Emelie och Elena från jobbet och gick ihop med ett 12-tal väninnor till Linnea. Hon frågade oss alla via e-post om vi ville komma igår eftersom hon insåg att det var hennes födelsedag idag. Middagen var fantastisk och vi gick sedan till ett hajpat ställe i Stockholm som heter Fredsgatan 12. Jag är säker på att det är det hetaste sedan skivat bröd men det var inte min typ av ställe så efter 6 Smirnoff Ice och fyra timmars försök till att röra mig genom folkmassan gick jag en promenad genom centrala Stockholm, haffade en taxi och åkte hem. Jag och taxichauffören hade ett så trevligt snack i bilen så vi faktiskt satt och pratade med 20 minuter efter att jag hade betalat för körningen.

Torsdag
Vaknade med en lätt baksmälla. Åsa kom förbi och hämtade några sneakers till tjejerna och sedan åkte de iväg på två veckors semester i södern. Fick ihop lite grejer och körde till jobbet, via bensinstationen och en stormarknad fylld med grejer till oss nötter som gärna bygger om grejer hemma.

I centrala Stockholm körde jag nästan först på en kille som bestämde att det var en bra idé att korsa gatan mitt i trafiken när jag fick grönt ljus och han inte. Sedan blev jag nästan inkörd av den här hysteriska killen och när jag rullade ner mitt fönster för att fråga honom vad fan han höll på med svarade han med att spotta in i min bil och på mig. Jag blev lite upprörd över detta.

Jobbar lite nu och det här verkar vara en ganska hektisk dag i en inte särskilt hektisk vecka. Tar ledigt imorgon för att åka till Tallinn med Janne över helgen.

Eftermiddagen var ovanligt hektisk vilket var kul eftersom sommarjobbet kan vara lite långsamt ibland. Jag gick upp för att hjälpa kollega Linnea fixa hennes dusch och hänga upp en spegel i hennes nya lägenhet. Gick inte hem och började packa. Jobbade lite mer hemifrån och hade riktigt svårt att sova. Var vaken till 4 på morgonen, nästan.

Fredag
Gick upp vid nio. Drömde mardrömmar när jag äntligen fick lite sömn. Fixade min packning, råkade kolla min mail på jobbet och hittade något som behövde uppmärksamhet på en gång så jag fixade det och satte mig i bilen för att köra till flygplatsen, bara 25 minuter bort. Tillbringade större delen av bilresan i telefonen med några personer på kontoret för att ytterligare få saker gjorda och sedan träffade jag Janne, gjorde incheckningen, säkerhetskontrollen och tog en snabböl innan flyget, vilket tog 35 minuter (bara tillräckligt med tid för en andra öl). Touch down i Tallinn och iväg till hotellet och sedan ut på promenad och lite mer öl.
Mötte upp Carrie på flygplatsen strax före midnatt och vi gick in till stan för några fler öl och sedan gick vi och la oss.

Lördag
Glömde att justera tiden på min 9300i Communicator vilket nästan gjorde att jag missade frukosten på hotellet. Vi tillbringade hela dagen med att gå omkring och tog oss också tid att besöka Kumu, konstmuseet i Kadriorg strax utanför Tallinns centrum. Kadriorg brukade vara där den ryske tsaren slappnade av under sin semester tillbaka under den första perioden av ryskt styre i Estland. Kadriorg är också känt för sina onda ekorrar.

Köpte några presenter till Sandra och Fia i museibutiken och ett vykort till min mormor. Vi tog också lite lunch i museicaféet och det var enastående! Ringde tjejerna och pratade med Sandra i tio minuter.
Kvällen spenderades på stan och vi gick till McDonalds av alla ställen för att kolla in deras Big Mac. Till vår förvåning regerar de totalt och var mycket bättre än de svenska. Notera, Ronald!

Söndag
Sov hela natten och var fortfarande helt slut när jag vaknade. Snabbdusch, frukost och sen iväg för att shoppa lite mer. Gick till nationalmuseet i gamla stan i Tallin för att lära mig mer om den sista ryska ockupationen av Estonia som ägde rum 1945 till 1991. Janne berättade också några hemska historier om hur ryssarna behandlade estländarna. Skrev och skickade vykortet till min mormor som en överraskning, tror inte att jag någonsin har skickat ett vykort till henne tidigare.

Ringde tjejerna igen, verkar sakna dem mer och mer för varje dag och det är fortfarande minst en vecka tills jag får träffa dem igen.

Sa hejdå till Carrie på flygplatsen och landade i Stockholm 40 minuter senare och körde hem Janne.
Fortfarande helt slut, så jag kraschade i soffan.