Mitt 2022

12 Jan 2022

Min gode vän Christian inspirerade mig till att göra en lista över mina mål för detta år, 2022.

Hälsa

De senaste veckorna har jag trappat ner på läsk, inga snacks på veckodagar, och så vidare. Det är ett par små steg, och ingår i det första mål jag har med år 2022: min hälsa.

Jag har astma, chrohns sjukdom, väger på tok för mycket och jag har ledsnat på “höhö – nu har kläderna visst krympt igen”-skämten och skor som tycks pulvriseras under mina fötter på ett halvår. Jag blir inte yngre heller – om mindre än en månad fyller jag 48 år.

Kort sagt, det skall gås ner i vikt och konditionen ska bli bättre. Därfär har jag tecknat medlemsskap på gymmet här i Vallentuna och innan jag börjar pumpa skrot och kalla mig “J-Arnold” så ska jag först gå på ryggrehab så länge det krävs för att ryggen ska orka med övrig träning.

Detta ska varvas med promenader och cykelturer på min fina cykel som mest verkar bo på balkongen. 120 kilo ska bli 100 innan sommaren är slut.

Laga bättre mat

När man har barn så kan repertoaren över vilka maträtter man slänger ihop bli ganska begränsad. Det blir pasta, köttbullar, pommes frites, köttfärssås, korv stroganoff, Foodora-pizza varje fredag, och så vidare. Så länge barnen äter och är friska är jag nöjd, men de veckor de inte är hos mig är ett andra mål att jag definitivt ska laga och äta mer varierad mat framgent.

2022 – nu kör vi.