Resa, resa, resa… – en minidagbok

8 Sep 2004

Efter den sista resan som påbörjas på Lördag så är det slut med att hänga i flygplatslounger, sittandes i taxibilar i främmande städer och sova ensam på nya sängar i ett nytt hotell.

Förra veckans resa till Paris och Apple Expo var helt okej. Den följdes upp av denna veckas resa till London och Oracle Open World som även det var ett riktigt bra evenemang. I helgen drar jag till Barcelona och årets europeiska upplaga av Brainshare. Men sen får det bara räcka för ett bra tag framöver. Kroppen tar stryk av att äta oregelbundet, sitta still under långa stunder och mentalt är det jobbigt att vara borta från familjen så mycket.

Resan till London kantades också av oflyt. Massor av oflyt. Det började på Arlanda där jag blev stoppad av en nitisk minihitler i passkontrollen som vägrade låta mig kliva på planet till London. Passet gick ut för en vecka sen. Visst, kan jag förstå att regler är regler och att Englands frånvaro i Schengenavtalet gör att Sverige får betala dryga böter till England om det uppdagas att passet är ogiltigt, men en vecka? Jag fick springa bort till SAS-disken, boka om biljetten och sen sätta mig på transferbussen bort till polishuset, fotografera mig och sen åka upp till de snälla poliserna som tillverkade ett litet rosa pass till mig, som för säkerhets skull räcker September ut.

Därefter var det bara att ta 18-flighten till London och när jag landat där tåget in till Paddington för att ta en taxi till hotellet som låg bredvid Towern precis nere vid Themsen. Taxikön var 100 meter lång. Det tog 45 minuter.

När jag slutligen kom fram till hotellet vid 22:30-tiden så hade köket på hotellet stängt så jag fick ingen mat. Roomservice och 20 pund fattigare kraschade jag på hotellsängen.

Dagen efteråt förlöpte riktigt lugnt. Middag i underhusets matsal med en massa andra journalister och allt gick superduper.

Onsdagen inleddes med att jag tappade min Qtek 2020 i marmorgolvet i badrummet. Den är för närvarande på reparation och med lite tur, vilket jag definitivt inte haft på den här resan, så kostar det bara en tusenlapp att fixa.

Därefter flög jag till Köpenhamn, träffade Dell och tog tåget upp till Stockholm med min kollega Magnus. Vi satt med hörlurarna på och svor högt över hockeyn som stod som enda “underhållning” den kvällen. Vi drack ett par öl också.

Nå väl. På lördag åker jag till Barcelona som sagt. Ska bli intressant att se vad som händer då, i synnerhet med tanke på datumet…