Slutet för Twitter som vi känner det

25 Apr 2022

Space Karen

New York Times:

Elon Musk struck a deal on Monday to buy Twitter for roughly $44 billion, in a victory by the world’s richest man to take over the influential social network frequented by world leaders, celebrities and cultural trendsetters.

Elon Musk har gjort mycket gott för mänskligheten.

Hans bilföretag, Tesla, har onekligen accelerat övriga biltillverkares övergång från bensin- och dieseldrivna bilar till elbilar.

Hans rymdföretag, Space X, har dramatiskt sänkt kostnaderna för att skicka raketer med människor eller annan last upp i rymden och satt traditionella tillverkare av rymdraketer som Boeing under luppen, något som knappast gagnat de senare.

Vad han ska göra med Twitter återstår onekligen att se, men idag kan alla som använder tjänsten markera detta datum, den 25 april år 2022, i sina kalendrar. Det var det datum då ännu en miljardär, i likhet med Amazon-grundaren Jeff Bezos köp av anrika The Washington Post i september 2018, klev in med en stor plånbok och bestämde sig för att ta över en verksamhet han egentligen inte har den blekaste aning om hur den ska drivas genom en affär som få andra har den blekaste aning om varför den genomförts.

Bezos ska ha beröm för att han hållit vantarna borta från den dagliga verksamheten på The Washington Post. Huruvida Elon Musk avser att vara en ägare av samma modell lär visa sig men jag är minst sagt skeptisk.