Sommaren är, onekligen, kort

30 Jul 2004

Efter några dagars mer eller mindre fint och varmt sommarväder så hände något i Onsdags. Solen sken, himlen var blå och temperaturen letade sig upp en bit över 20+. Jag och Sandra knallade ut i Öresunds vatten och doppade oss och det var helt okej, men inte övertygande varmt. I går, däremot, kom också värmen. Himlen var fortsatt blå, och nu var det en ren fröjd att bada.

Hela familjen var i vid flera tillfällen och jag som närmast gjort det till en regel att se ut som en blekfis efter varje semester börjar faktiskt bli brun. Mina kollegor på jobbet kommer att bli chockade. (Enda anledningen att jag sitter framför datorn nu, inne i stugan, är att jag trampade på något vasst i vattnet igår och skar upp foten en smula. Inget allvarligt tror jag men det gör rackarns ont när jag trampar ner foten i golvet…)

![](/assets/image_00197-thumb.jpg]

I går kväll vandrade vi in till Råå (3,5 kilometer, enkel tur) och åt middag på Råå Hamnservering. Trots att jag ringt och bokat två dagar innan och förklarat att vi hade två barn med oss, varav ett av barnen endast var ett år gammal, så stod där ingen barnstol och ingen erbjöds oss heller. Servitrisen var över huvudtaget väldigt sur och otrevlig hela middagen, och som tur var så höll maten mycket hög kvalitet. (en annan barnfamilj som kom en stund senare erbjöds en barnstol, av en annan servitris som verkade mycket trevligare).
Roligast av allt var en tavla som hängde på toaletten. Verket, som hette It’s Party Time, kostade 14000 kronor och var tydligen målad av någon lokal förmåga. Ganska kul tavla, men prisvärd. I synnerhet om man ser till att man inte bara får en tavla utan också urindofter i överflöd med sig hem till vardagsrummet…

Efter det köpte vi stora mjukglassar och vandrade sedan hemåt längs med vattnet i kvällssolen. Väl hemma fanns ingen annan utväg än att ta ett par kalla öl för att svalka mig och för att få vila foten lite (jodå, foten mådde bättre av öl, då… ) medan Fia röjde runt i stugan. Sandra och Åsa gick ner till vattnet för ett kvällsdopp.

Och på Söndag är semestern slut. I stort sett hela sommaren har regnat bort men de här sista dagarna har verkligen varit mycket bra.