Stoppa spamfloden med ytterligare filter i Postfix

14 Sep 2022

Har du hört talas om toppdomäner, TLD:er även kallade, vid namn .click, .win eller .casa?

Inte? Det hade inte jag heller. Men efter att min mailserver formligen överösts med spam från en rad nya toppdomäner (och mitt annars hyfsat kompetenta spamfilter inte hängde med att träna upp sig på dessa spammail) så bestämde jag mig för att gå lite mer handgripligen till väga.

Efter en sökande på interwebzen så hittade jag ett sätt att säga åt Postfix, som är min MTA, att stoppa mail från en rad TLD:er. Jag har lagt upp den filen och lite korta instruktioner om hur man gör för att implementera detta i Postfix på Github där du kan titta på filen, ladda ned den eller fork:a den och föreslå egna TLD:er som du drabbas av spam från.

Mycket nöje.