Trygg-Hansa-syndromet del 1: Trygg Hansa

18 Aug 2008

Jag tar traktorn ner till brevlådan och hittar där två påminnelser från Trygg Hansa. Det är två kvartalsräkningar för sjukförsäkringar för mig och Sandra. Detta torde väl vara i sin ordning om jag nu inte betalt räkningarna, men det är två saker som är fel:

  1. Jag har bett, och de har fixat, att jag ska ha e-faktura.
  2. jag har bett, och de har fixat, månadsfakturering

Trodde jag:

Välkommen till Trygg Hansa, du talar med Mats vad kan jag hjälpa till med?

Jag beskriver problematiken ovan och tillägger att jag är irriterad över allt återkommande strul med Trygg Hansas faktureringsrutiner.

Ja Ja, skäll inte på mig. Gäller det din hemförsäkring?, blir svaret.

Jag förklarar att jag inte ens har en hemförsäkring hos Trygg Hansa. Aldrig haft, kommer aldrig att ha. Men fair Enough, jag ber honom att fixa månadsfaktura och e-faktura för dessa två försäkringar.

Nä-nä, det går inte! Du måste ju skicka in kuvertet med autogiro för att det ska fungera!

Jag påpekar att det är e-faktura jag ska ha och inte Autogiro.

Nä-nä, det kan du glömma. Det är Autogiro som gäller. E-faktura har vi haft en massa strul med så det blir inget med det.

Jag förklarar att jag i mitt förra samtal med kundtjänsten för inte ens två veckor sen fick klart med e-faktura. “Mats” avbryter mig då och säger bara att “nä, det kan du glömma…”

Jag konstaterar att Trygg Hansa suger, så jag upplyser honom om det och säger att jag säger upp mina försäkringar. Tack och Hej, Trygg Hansa.