Trygg-Hansa-syndromet, del 3: Moderna Försäkringar

18 Aug 2008

Moderna Försäkringar heter ett försäkringsbolag som ingår i Stenbeck-sfären. Alltså, samma koncern som äger TV3, TV6, CDON.Com, och så vidare.

När jag flyttade till radhuset för två år sen valde jag att gå via Villaägareföreningen, precis som för huset jag bodde i innan, och Villaägareföreningen samarbetade då med Moderna Försäkringar. De gör tydligen inte det längre, och jag är inte förvånad.

Nåväl, jag tecknar en ny försäkring, uppger fastighetsbeteckning och alla andra uppgifter och sen kommer en faktura. Men det är fel fastighetsbetäckning på den fakturan, det är nämligen det förra husets dito, och det huset ägde jag inte längre och försäkringen var uppsagd. Nåja, alla kan göra fel, så jag ringde upp och förklarade problemet och lovades att det skulle lösas direkt. Jag skulle kasta fakturan och invänta en ny. Det dröjde ett par månader en ny faktura kom med samma felaktiga fastighetsbetäckning. Jag ringde dom igen och samma historia upprepade sig. Jag passade då också på att fråga om huset var oförsäkrat nu när jag inte ens fått rätt faktura att betala men lovades att det var lugna puckar, huset var givetvis försäkrat.

En månad senare kom en ny faktura. Rätt fastighetsbetäckning, men en summa som var fyra gånger så hög som den skulle varit. Tre gånger hade varit okej, eftersom jag ju ännu inte betalt min faktura, men på specifikationen fanns en massa ospecifierade tillägg som kallades just “Tillägg” och inget mer. Ett samtal till gav vid handen att någon hade satt sig på tangentbordet på kundtjänst och fjärtat (okej, inte direkt men nästan då…) och att felet skulle rättas till. Vi var nu framme i Oktober-November nångång och efter det hörde jag inte av dom. Jag hade lovats en ny faktura men ingen kom.

När det var dags att sälja radhuset ett par månader senare uppdagades en liten fuktskada i tvättstugan. Jag ringer försäkringsbolaget för att styra upp en reparation innan köparna flyttar in men får till svar att jag inte har någon försäkring. “Den är uppsagd!”, meddelas det. Huset har alltså, trots Moderna Försäkringars löften, stått oförsäkrat i nästan ett halvår.

Jag förklarar alla turer och personen jag pratade med då tycktes ändå besitta någon form av hjärna för han lyckades faktiskt skicka ut en korrekt faktura. Som plåster på såren efterskänktes det första kvartalet för året innan.

Sensmoralen är således att man aldrig kan lita på en person i en kundtjänstposition förrän man har på pränt att denne gjort vad den lovar.