Windows 11 är början och slutet

14 Apr 2022

Scott Larson:

When I heard about Microsoft’s new Windows prompts attempting to stop people from downloading Chrome and the changes they make to future builds of the OS to prevent browser choice workarounds I realized I had enough. If this is the direction Windows is heading, I will have no part in it.

Mina söner “uppgraderade” till Windows 11 på sina speldatorer utan att jag visste om det. De sitter nu med sämre grafikprestanda och vad annat som försiggår under skalet på ett annat hyfsat, om än överdrivet kopierat (från Mac OS X), grafiskt gränssnitt. Jag tänkte själv installera Windows 11 på min gamla Dell Latitude E7440-laptop men när jag upptäckte att den inte stöds av Windows 11 så återvände jag med ett visst leende till att köra Linux på den datorn. Det fungerar ju faktiskt riktigt bra.