Om...

Joakim Melin (jo, jag stavar det faktiskt så...) har passerat 45 46 47 48, är datanörd och pappa till fyra barn (två döttrar, två söner). Till vardags arbetar jag på en statlig myndighet som systemoperatör och teamledare för den interna IT-driften.

Denna blogg kom egentligen till för att jag skulle kunna skriva ner saker för att inte glömma dem senare. Som man kan tänka sig så spårade detta ur relativt omgående och sedan dess har det varit en salig blandning av teknik, film, musik och blandade åsikter om det ena och det andra. Vill du stötta arbetet med denna blogg med ett litet bidrag får du gärna klicka här. Stort tack för ditt stöd!

Under 14 år drev jag en blogg vid namn Macpro, och jag deltar sedan år 2015 regelbundet i en podcast vid namn Björeman // Melin // Åhs tillsammans med vännerna Fredrik Björeman och Christian Åhs. Jag skrev under två år nyheter (och fortfarande emellanåt) artiklar åt Datormagazin, en tidning jag arbetade på som testredaktör 2001-2005 och senare frilansat för i flera år. Jag är också redaktör för den mer eller mindre årliga utgåvan av Datormagazin Retro som utkommit med sex nummer. Ett sjunde nummer planeras till år 2023.

Jag använder Pimox på mina hemmaservrar. Pimox-klustret matas med NFS-lagring via en enkel NAS från Synology.

Då och då läggs det upp saker på Github också.

Denna blogg drivs med Nginx, MariaDB och WordPress på en VPS som levereras av OVH. SSL-certifikatet levereras av Let’s Encrypt. Som det sig bör har jag en korrekt 404-sida.

Innehållet på denna blogg är mina egna åsikter och delas sannolikt (eller nödvändigtvis) inte av någon annan. Frågor eller funderingar? Hör gärna av dig.