Mac studio, fast för sex år sedan

14 Mar 2022

Homepod

När Apple presenterade Mac studio förra veckan så var det något med datorns design som väckte ett minne i mig. Jag kunde först inte sätta fingret på vad men när jag träffade Fredrik och Christian i helgen för öldrickande och poddinspelande så slog det mig: jag gjorde en (riktigt usel) Photoshoppning av hur jag tänkte att en framtida Mac mini server skulle se ut i en krönika (som jag då publicerade på Macpro.se – den återges här eftersom sajten inte alltid håller sig på benen numera) där jag var lite orolig över framtiden för OS X Server. Faktum är att jag tydligen var så orolig att jag skrev ännu en text om samma ämne, drygt två år senare.

Hur som helst: givetvis är min (riktigt usla) design inte i närheten av Apples, men det är ändå intressant att se hur jag tänkte i början på 2016:

Homepod

Baksidan på Mac studio är onekligen snyggare än dess framsida – ett öde den för övrigt delar med 2013 års modell av Mac pro:

Homepod

Mitt förslag från 2016 på Mac mini serverns baksida var inte fullt lika glamouröst. Hårddiskvaggorna hämtades från en HP-server om jag inte missminner mig:

Homepod

Man kan väl helt enkelt säga att det är tur att jag inte designar datorer hos Apple…