Joacim Melin
Pappa, sysadmin, skribent, poddare, chipsentusiast.

Mac studio, fast för sex år sedan

När Apple presenterade Mac studio förra veckan så var det något med datorns design som väckte ett minne i mig. Jag kunde först inte sätta fingret på vad men när jag träffade Fredrik och Christian i helgen för öldrickande och poddinspelande så slog det mig: jag gjorde en (riktigt usel) Photoshoppning av hur jag tänkte att en framtida Mac mini server skulle se ut i en krönika (som jag då publicerade på Macpro.se - den återges här eftersom sajten inte alltid håller sig på benen numera) där jag var lite orolig över framtiden för OS X Server. Faktum är att jag tydligen var så orolig att jag skrev ännu en text om samma ämne, drygt två år senare.

Hur som helst: givetvis är min (riktigt usla) design inte i närheten av Apples, men det är ändå intressant att se hur jag tänkte i början på 2016:

Baksidan på Mac studio är onekligen snyggare än dess framsida - ett öde den för övrigt delar med 2013 års modell av Mac pro:

Mitt förslag från 2016 på Mac mini serverns baksida var inte fullt lika glamouröst. Hårddiskvaggorna hämtades från en HP-server om jag inte missminner mig:

Man kan väl helt enkelt säga att det är tur att jag inte designar datorer hos Apple...© 2009 - 2022 Joacim Melin